Maandoverzicht maart 2018

Portret Aaldert van der Vlieszaterdag 07 april 2018

De vorige maand maart was natuurlijk een zeer hectische en tegelijk inspirerende tijd. Ook hiervan weer een beknopte weergave van activiteiten waar ik/we mee bezig zijn geweest in die maand. Hopelijk krijgt u hierdoor een klein beetje een beeld van ons doen en laten.

29 maart
Installatie van de nieuwe raad. Een mooie avond met door elke partij een uitgesproken zienswijze op het gewenste Bestuursakkoord. Nu even de VVD aan zet met  vertrouwelijke gesprekken per partij om te vernemen wat de afzonderlijke ideeen zijn. We  komen vanzelf aan de beurt en zullen de zienswijze van de CU kenbaar maken. Vervolgens wordt het concept akkoord beoordeeld. Daarbij zal de kiezer betrokken worden. Openbaarheid waar mogelijk. Maar nu eerst  Pasen!

27 maart
In de raadzaal zwaait de oude raad af. Het blijkt de Koning te hebben behaagd Corrie van Kronenburg te benoemen tot Lid in de orde van Oranje Nassau.
Terecht ook enige extra aandacht voor de afzwaaiende Leo Bisschops en Paul Gondrie. Een mooie avond met goede speeches. En de bekende gladiolen!

23 maart
Lunch met nieuwe raad, wat procedures  en het invullen van de papierwinkel. Een nieuw Bestuursakkoord wordt door de VVD in de steigers gezet. We gaan het zien.

22 maart
Een korte fractievergadering met terugblik en vooruitzien. We heffen het glas. Voor de burgerleden is het even wennen dat zij pas in mei weer beedigd kunnen worden.

21 maart
We stemmen ’s morgens voor CU en Sleepwet en gaan ’s avonds naar het gemeentehuis. De CU-ers van het eerste uur en 4 jaar geleden zijn er ook. Dat geeft moed. Een rustige drukte want niemand weet nog hoe deze avond gaat aflopen. En dat is verrassend. VVD met een ook door haar niet gedachte 3 zetels extra. CDA een zetel minder en D66 gehalveerd. Jongerenpartij naar 3. Dat wordt een tandje bijzetten voor Jo. Na een 20 CU stemmen minder volgen  na de eerste uitslag gestage plusjes. Met nog 2 stemlokalen te gaan hebben we de zetel binnen. In 2004 nog 505 stemmen, nu 637! Whow!!!!!!

Ook onze burgerleden hebben daar een mooi aandeel in gehad. We gaan het opnieuw waarmaken en dankbaar en  tevreden naar huis.

20 maart
In Groeiend Best staan 2 advertenties; “Tot morgen!  CU Soon”.  En foto’s met een presentatie van onze inspanningen. Dat moet het maar zijn. We hebben alles gegeven. Nou ja, bijna alles. Ik heb nog € 18,11 in kas.

19 maart
Minder kaarten, meer mail. Het is 2018!
Vier jaar geleden was de gemeenteraadsverkiezing op mijn verjaardag. Vanmiddag 2 gesprekken gevoerd met candidaten voor een vacature op de griffie. Beiden hielden een goede presentatie.
Vanavond in de bibliotheek naar een verkiezingsavond  van Pro Demos geweest. 2 Belangstellenden. Dat had beter gekund.

18 maart
Vandaag kinderen met partner en kleinkinderen op bezoek. Want morgen jarig. Wat een mooie dag. Al missen we allemaal oudste kleinzoon Sam, die vorig jaar (14) overleed.

17 maart
Onze flyer is afgelopen dinsdag samen met GroeiendBest in elke brievenbus van Best afgeleverd. Daarom vandaag op diverse punten in het dorp ons hartvormig stukje zeep “met  hart voor de mens” aan onze inwoners gegeven. Tot het laatste exemplaar! Dinsdag nog enige publiciteit in GB.
Ieder heeft z’n best gedaan. Hopen en bidden voor loon naar werken!

13 maart
Vandaag met 4 andere fractievoorzitters uit het land  een fractievergadering bijgewoond van de CU fractie in de 2e kamer. Met Gert Jan Segers en de fractieleden werd de agenda doorgenomen op de te behandelen zaken. Een heel prettige en leerzame bijeenkomst. Na de lunch nog vanaf de publieke tribune het vragenuuurtje gevolgd.’n Mooie ervaring.

10 maart
De ChristenUnie doet vandaag met 4 m/v mee aan NL Doet. Da’s logisch! In de wijk De Leeuwerik maken we schoon schip. Dat geeft een opgeruimd gevoel. Daarnaast delen we een bloemetje uit aan  ouderen in de Archipel en omgeving.

9 maart
‘Het’ verkiezingsdebat van Best in het Tejaterke. Natuurlijk willen we allemaal even spits zijn,  maar de verhoudingen zijn een goede afspiegeling van het bestuursakkoord van de afgelopen 4 jaar.  Siervuurwerk maar geen bommen.

8 maart
Samen met Wouter Bondt naar een debat in Son. Ter discussie staat de WMO en de bereikbaarheid van eenzame ouderen. Er is helaas weinig belangstelling van anderen dan raads- en  burgerleden.

5 maart
Raadssessie over het ophaalsysteem bij afvalscheiding. De introductie  verliep bepaald niet soepel. Veel onduidelijkheid. Maar de voorlopige cijfers wijzen uit dat er verbetering is geboekt. De toelichtende  ambtenaar houdt stand en wijkt niet. Goed dat de wethouder aan het eind van deze raadsperiode een tussenstand geeft.

3 maart
Flyeren op het Stadhuisplein, Wilhelminaplein en Winkelcentrum Heivelden. We doen dat met de steun van vrijwilligers en in ‘bedrijfskleding’. Jack en shawl in CU blauw. Naast de flyver voor iedereen een hartvormig stukje zeep. Omdat we hart hebben voor de mens. Het blijft leuk om met mensen een gesprekje aan te  gaan.

1 maart
’s-Middags naar de receptie van de heer Vrijenhoek. Steunpilaar van het vrijwilligerswerk.Hij vertrekt als voorzitter bij de Ouderenbond.
’s-Avonds naar de burgerzaal in het stadhuis. Een eerste bijeenkomst in het kader van 200 jaar Best. Dat vieren we in 2019. Het verzamelen van ideeen is een start.

« Terug