Maandoverzicht begin juni 2018

Fractie ChristenUnie Best 02zaterdag 16 juni 2018

15 juni
Ik lees in het ED dat de heer Gondrie mogelijk als burgerraadslid weer een bijdrage gaat leveren aan zijn partij. Niet verkeerd. Er is bij de laatste GR verkiezingen nogal wat ervaring opgestapt. Maar het is  verrassend om te lezen dat hij opeens het woonplaatsbeginsel voor een burgemeester niet meer van deze tijd vind. Hij citeert bijna letterlijk wat ik daarover in de raad heb gezegd. Voortschrijdend inzicht! En ik twijfel;  Heintje Gondrie of Paul Davids?

14 juni
Ik woon de bijeenkomst van de Jeugdraad bij. De belangstelleing van de diverse partijen is altijd  matig. De jeugd doet het goed en is verbaal vaardig.

11 juni
Een drukke raadsavond die om 18.00 uur begint met de Werkgeverscommissie Griffie. Vervolgens de jaarestukken 2017 en de Grondexploitatie. Het terugvallen op de reserves lijkt oneindig maar is dat niet.

7 juni
Met het bestuur van de ChristenUnie Noord Brabant evalueren we de deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in Eindhoven, Helmond en Best en trekken lessen voor 2022.

5 juni
’s-Morgens naar de Melde en de Prof.Titus Brandsmastraat gereden. Met enkele omwonenden gepraat in verband met de schiet/steekpartij een dag eerder.

Ik maak mij zorgen over de zwaarte van de toenemende criminaliteit in Best.

’s-Avonds komt de Commissaris van de Koning, de heer Van de Donk,  kennismaken met de nieuwe gemeenteraad. Hij geeft zijn visie op de profielschets en een glasheldere toelichting op het solliciatieproces.Vervolgens wisselt hij geruime tijd van gedachten met de vertrouwenscommissie.

“It giet Aon!”

4 juni
Omdat ik de fracties van mijn verbazing heb laten blijken praten we voorafgaand aan de raadsvergadering even bij. Hoognodig. Vervolgens wordt de Vertrouwenscommissie door de Raad benoemd. Vanaf dat moment geldt geheimhouding en gaat u hopelijk niets inhoudelijks vernemen over  sollicitanten en/of onze werkzaamheden. De communicatie daarover wordt door de provincie overgenomen. Geruststellend.

1 juni
Tot mijn verbazing lees ik in het Eindhovens Dagblad dat de fractie van de VVD bij monde van haar voorzitter de zittende burgemeester ‘nadrukkelijk had gevraagd te solliciteren’. De fractievoorzitter van de VVD is tevens voorzitter  van de Vertrouwenscommissie.  Kort samengevat: Hoogst ingebruikelijk!!

PS:
Mocht u op het idee komen dat lokale politiek wellicht iets voor u kan zijn: stuur gewoon een mail naar christenuniebest@ziggo.nl
Ik ga graag met u in gesprek.

Aaldert van der Vlies

« Terug