Een drukke maand oktober

begroting.jpgvrijdag 02 november 2018

Zomaar weer wat aantekeningen van onze fractieactiviteiten om u en jou een indruk te geven van onze politieke bezigheden.

31 oktober
In het Boshuys in Son een vergadering van de MRE, de Metropool Regio Eindhoven, bijgewoond. Grote belangstelling van de 21 aangesloten gemeenten. 

30 oktober
Om tot een volgordelijke keuze voor de voordracht aan de gemeenteraad te kunnen komen met de vertrouwenscommissie de assesements van de daarvoor in aanmerking komende 2 candiaten besproken. Verschillende gedachten betekent niet automatisch grote verschillen.

29 oktober
Raadsavond in het kader van de Begroting 2019. 

25 oktober
Fractievergadering ter cijfermatige voorbereiding op de Begroting. 

24 oktober
In de Koetshuistuin de traditionele herdenking van de bevrijding van Best bijgewoond. Zoals altijd met begeleiding van doedelzakmuziek door Willie Mc Vayne. Elders speelde PSV haar eigen partij en dat was aan de belangstelling te merken.

22 oktober
Voor het eerst in vijf jaar een raadssessie gedelegeerd. Wouter Bondt volgt de beantwoording van de technische vragen over de begroting. Goed voor hem en fijn voor mij. Ik ben  een weekend afwezig als inhaalslag op achterop geraakte persoonlijke zaken.

18 oktober
In het verlengde van 11 en 12 oktober een lange dag besteedt aan het algemeen belang van Best. Serieus business. Om 08.00 uur de deur uit en om 00.30 uur weer thuis.

17 oktober
Met Wouter Bondt en Bert Kamps de Begroting doorgespit en het stellen van Technische Vragen voorbereid. 

15 oktober
Herfstvakantie en geen raadsavond. De tijd dus besteedt aan commissiewerk. (Voor de helderheid: werk waarvoor geen commissie wordt geincasseerd.)

11 en 12 oktober
Enkele dagen besteedt aan de sollictatiegesprekken met candidaten voor de vacature van burgemeester. Intensieve gesprekken met structuur en een varieteit aan sollicitanten. Alles onder geheimhouding, behalve de constatering dat niets vanzelfsprekend is.

10 oktober
Op uitnodiging van woningcorporatie Thuis naar de Willem de Zwijgerlaan voor bezichting van flat De Zwijger. 2 Nieuwe flats, ‘Willem’ en ‘Zwijger’, met nul-op-de-meter concept. Een feestje waar bewoners en omwonenden elkaar konden ontmoeten. Slimme energietoepassingen geven ons een kijkje in wat kort geleden nog toekomst en nu al hedendaags is. Prima!

8 oktober
Een raadsvergadering waar de aanpassing van de Algemene Plaatselijke verordening, APV, aan de orde kwam. Een APV die over de Koetshuistuin spreekt als ‘park’. Vervolgens wordt de motie waarin ik voorstel om de bebording/benoeming van ‘woonerf’in overeenstemming met het Bestemmingsplan  daaraan aan te passen   niet aangenomen. Dat een motie niet wordt aangenomen is voor een raadslid een krasje. Dat een bestemmingsplan met voeten wordt getreden is schade aan  de democratische besluitvorming en als zodanig voor een college een deuk.

4 oktober
Een dagje training in  de opzet van een sollicitatiegesprek. Met een deskundige docent ben je nooit te oud om te leren. ’s-Avonds fractievergadering ter voorbereiding op de dingen die komen gaan. Of niet!

2 oktober
’s-Middags in Den Bosch onder leiding van de Commissaris van de Koning  met de vertrouwenscommissie de ingekomen sollicitatiebrieven voor de vacature van Burgemeester doorgenomen. Een proces met ‘zorgvuldigheid’ als kenmerk.

1 oktober
In Oirschot naar een bijeenkomst van de Vereniging Brabantse gemeenten geweest. De Omgevingsvisie en daarmee verband houdende samenwerking was onderwerp van gesprek. In de Koetshuistuin de traditionele herdenking van de bevrijding van Best bijgewoond. Zoals altijd met begeleiding van doedelzakmuziek door Willie Mc Vayne. Elders speelde PSV haar eigen partij en dat was aan de belangstelling te merken.

« Terug