Kandidatenlijst ChristenUnie Best

Kandidatenlijst ChristenUnie Best

 • 1. Aaldert van der Vlies
  De afgelopen vier jaar was ik raadslid voor de ChristenUnie in Best. Misschien was het wel Uw stem die daarvoor de doorslag gaf. Samen met 3 burgerleden heb ik mij  4 jaar ingezet om “geloof een stem te geven.” Ik heb mij daarbij niet verbonden aan coalitie of oppositie maar steeds gekozen voor wat vanuit ons programma goed is voor de inwoners van Best.
  Van tijd tot tijd maakten we daarbij het verschil. Ik hoop daarin ook de komende 4 jaar voorop te mogen gaan. Christelijk tegendraads, met een hart voor mensen!

  Facebook
 • 2. Wouter Bondt
  Ik ben sinds vier jaar met veel plezier burgerraadslid voor de ChristenUnie in Best. Ik ben getrouwd, we hebben drie kinderen en soms hebben we er een pleegkindje bij.
  In mijn werk als verpleegkundige op de Intensive Care en Spoedeisende Hulp in het ElisabethTweeStedenZiekenhuis in Tilburg ben ik dagelijks bezig met het bieden van hulp aan erg zieke mensen. Dit alles doe ik in dienst van het Ministerie van Defensie. Ik doe dit werk dus over de hele wereld.
  En dat is wat mij ook drijft in de politiek. Zorgen voor mensen die het nodig hebben, niet weg kijken voor hun problemen, maar zoeken naar oplossingen, in de breedste zin van het woord! Tenslotte gaat duurzaamheid me heel erg aan het hart, ik wil de aarde heel graag netjes doorgeven aan mijn kinderen.

  Facebook
 • 3. Astrid Pourchez-Schuil
  Ik woon sinds 1975 in Best, ben getrouwd en we wonen met onze 2 hondjes al weer 18 jaar in Heuveleind. In mijn werk als personeelsmanager en re-integratie adviseur 2e spoor focus ik me op het (verder) ontwikkelen van de talenten van de medewerkers en het fit en vitaal houden van die medewerkers.
  Ik hou van zingen (bij Best Gemutst), ben actief in de Protestantse Kerk in Best en heb al een aantal keren deel uitgemaakt van het bestuur van de Samenloop voor Hoop in Best.
  Vanuit mijn gevoel voor rechtvaardigheid wil ik opkomen voor de zwakkeren in de samenleving. De rijkdom en vrijheid die we in Nederland ervaren, moet voor mij in alle lagen van de bevolking merkbaar zijn. Daarbij vind ik het belangrijk om op een duurzame en verantwoorde manier met de middelen die we hebben, om te gaan, zodat ook voor de generaties na ons er nog een zelfde beleving is. Actief zijn binnen de ChristenUnie is voor mij daarom een logische keuze.
  Binnen de politiek en vanuit mijn werk heb ik dezelfde ambitie. Ik wil me er sterk voor maken om de inclusieve samenleving toegankelijk te maken en houden voor een ieder.

   

  Facebook
 • 4. Johan Rijndorp
  Ik ben een geboren en getogen Bestenaar. Ik ben getrouwd en we hebben een dochter en een zoon.  Een aantal jaren ben ik ben ik werkzaam geweest als timmerman in de bouw. Na het volgen van diverse avondstudies  ben ik al weer enige tijd  werkzaam als docent Bouwtechniek op het Summa College.
  Als docent maar ook als  vrijwilliger binnen het jeugdwerk van de Protestantse Kerk in Best werk ik veel samen met de jeugd, weet ik wat er speelt en wat er bij ze leeft. De jeugd is en heeft de toekomst!
  Ik droom van een toekomst die er duurzaam en positief uitziet, ook voor mijn eigen kinderen. Het geloof is eveneens een belangrijk onderdeel in mijn leven. Daarom ben ik blij dat ik mij kan inzetten voor  de ChristenUnie Best.

 • 5. Eleonora Kramer-Akihary
  Ik ben 36 jaar, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Sinds oktober fractiesecretaris voor de ChristenUnie.
  In het dagelijks leven ben ik huismoeder en heb samen met mijn vader een Stichting genaamd MataHary. Deze stichting is voor kansarme kinderen in Indonesië. Samen met mijn vader ben ik namens de stichting vaak te vinden in theaters waar wij een theatervoorstelling geven over de geschiedenis van de Molukkers.
  Dit brengt mij daarom ook dat ik dit jaar op de lijst van de ChristenUnie sta, omdat ik mij graag in wil zetten voor mensen die het nodig hebben, die hun stem gehoord kunnen voelen. Een duurzame en zinvolle toekomst, waar je je thuis mag voelen en iedereen meetelt. Dit is zo belangrijk, Verandering begint bij jezelf!!

  Facebook
 • 6. Marike Lukkien-Hoetmer
  Ik ben 55 jaar oud, getrouwd en moeder van 4 volwassen kinderen. In het dagelijks leven werk ik op een basisschool op de administratie. Daarnaast ben ik actief als coördinator en bestuurslid van Stichting SamenspraakBest.
  Ik zie dat er in Best veel mooie dingen worden gedaan: veel mensen zijn als vrijwilliger actief om medemensen die het moeilijk hebben te helpen. Samen moeten we ervoor zorgen dat iedereen kan meedoen in de samenleving en zijn of haar talenten kan gebruiken om mee te bouwen aan die samenleving. Ook de gemeente kan hierin bewuste keuzes maken.
  Het gaat niet zozeer om geld of bezit, maar om zinvol leven en een duurzame toekomst voor onze kinderen. Bij de ChristenUnie zie ik deze uitgangspunten duidelijk terug.

 • 7. Andre Verschelling
  Ik ben 51 jaar, getrouwd, trotse vader van drie dochters en opa van een kleindochter. In het dagelijks leven help ik als Test Consultant bedrijven om de kwaliteit van hun producten op de juiste manier te beoordelen en ben ik docent van allerlei test cursussen waarbij ik mijn kennis en ervaring kan overdragen op anderen. Daarnaast zet ik me graag in voor de gemeenschap. Zo ben ik o.a. ouderling in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt en voorzitter van de stichting Lidwina in Concert waarbij ik niet alleen bestuurlijk bezig ben maar ook heel praktisch als lichttechnicus voor allerlei evenementen die in de Lidwinakerk georganiseerd worden.
  Beoordelen van kwaliteit, eigen kennis en ervaring praktisch inzetten en er zijn voor de gemeenschap zijn kenmerken die maken dat ik me prima thuis voel bij, en wil inzetten voor, de ChristenUnie.

 • 8. Ilse Herfst
  Ik ben moeder van een opgroeiend gezin en woon sinds 2013 met veel plezier in Best.
  Sinds 2009 ben ik als huisarts werkzaam in Eindhoven. In mijn werk als huisarts kom ik vaak in aanraking met moeite en verdriet in de samenleving.
  Met mensen die vanwege ziekte of ouderdom vereenzamen en niet meer mee kunnen doen.
  De ChristenUnie is een partij die maatschappelijk betrokken is en wil omzien naar de zwakkeren in de samenleving. Een partij die zich hard maakt voor een samenleving waarin iedereen meetelt. Met daarbij christelijke uitgangspunten als basis.
  Dat vind ik belangrijk. Daarom sta ik graag op de lijst.

 • 9. Henk Pielman
  Samen met mijn vrouw Sandra hebben wij vier kinderen waarvan er nog twee in Best wonen. Ik wil mij graag naar vermogen inzetten voor het welzijn van Best met al haar mooie mensen.
  Ik vind Best een bijzondere plaats met bijzondere mogelijkheden. Brainport, milieu, economische groei, zorg voor elkaar, dit zijn allemaal zaken waar ik, samen met ons gemotiveerde team, vanuit een Christelijke overtuiging aan wil bijdragen.
  Stem CU als ons de kans wilt geven om hier wat meer van te laten zien!

   

 • 10. Hannie Sonneveld
  In het dagelijks leven ben ik directeur van Basisschool Immanuël, een christelijke basisschool in Best. Het christelijk geloof is de basis van mijn hele leven. Ook in mijn werk heeft dat een belangrijke plaats.
  Ik ben 53 jaar, getrouwd en moeder van 4 volwassen zonen.
  Ik ben kandidaat voor de Christen Unie, omdat ik graag de verbinding wil laten zien tussen mijn christelijke geloof en de samenleving. Op school leren we de kinderen dat iedereen waardevol is. Juist dat thema heeft de Christen Unie deze verkiezingen ook opgepakt. Samen willen we werken aan een samenleving waar iedereen er mag zijn. Dat draag ik een warm hart toe.

 • 11. Erik Pluym 
  Ik ben 60 jaar getrouwd en heb twee zoons. Mijn overtuiging is dat we allemaal met elkaar verbonden zijn en dat we afhankelijk zijn van elkaar en de natuur. Iedereen moet daarom zijn stem kunnen laten horen en zijn of haar specifieke rol kunnen vervullen in het leven. Helaas wordt niet ieders stem even duidelijk gehoord.
  De heersende mening en het geluid van de luidruchtigste en sterkste prevaleren. Degenen die te zwak zijn om hun stem te laten horen worden steeds meer naar de marge gedrukt. Ouderen, jonge kinderen, minderheden, mensen die moeten vechten om hun hoofd boven water te kunnen houden hebben geen of weinig stem en ook de natuur heeft geen stem of is slechts moeilijk hoorbaar net als onze innerlijke stem die ons richting en zingeving wil geven.
  Samen en met al onze kwaliteiten kunnen we werken aan een rechtvaardige wereld waarin iedereen zich gehoord en gezien voelt. De CU werkt voor mijn gevoel het meest  vanuit deze gedachte. Alleen ga je misschien (tijdelijk even) snel maar samen kom je het verst.  

 • 12. José van Zandwijk
  Ik ben 45 jaar en getrouwd met Tjeerd en we hebben een zoon van 13 jaar. Mijn roots liggen in het oosten van het land, maar inmiddels woon ik alweer een heel aantal jaren met veel plezier in het Brabantse land.
  Ik vind Best een fijne plek om te wonen en om mijn zoon in te laten opgroeien. Daarom wil ik ook een steentje bijdragen aan dit mooie dorp. Ik probeer vanuit de christelijke normen en waarden te leven. Van de gemeente verwacht ik dat ze omziet naar alle mensen in Best; eerlijk is en beloftes nakomt en zorgvuldig omgaat met onze leefomgeving.
  Daarom kies ik voor de ChristenUnie.  

 • 13. David de Wit

 • 14. David van Harten sr.
  Ik ben 71 jaar en bouwkundige.

  Ik geloof in God en wil leven volgens Zijn normen. Bij de Christen Unie ben je daarvoor in goed gezelschap.

  Welk onderwerp ook wordt behandeld: Wij zoeken nooit eigen belang. Het belang van de gemeenschap willen wij optimaal realiseren, getoetst aan de Bijbelse norm!.

 • 15. Meint Smit
  Ik ben 67 jaar oud, getrouwd met Marijke Lankhuijzen en vader van drie kinderen.
  In het dagelijks leven deeltijd hoogleraar Photonic Integration aan de TU Eindhoven.
  Sinds de oprichting lid van de Christenunie. Het christelijk geloof vind ik een belangrijke inspiratiebron voor een sociaal beleid, gericht op het verbinden van mensen, ook op het niveau van de gemeente.

 • 16. Kornelis Harmannij
  Sinds 2013 woon ik met veel plezier in Best (met het beste weer van Nederland, dus wat wil je nog meer?).
  In mijn dagelijkse doen ben ik predikant voor de gemeente die elke zondag bijeenkomt in de Lidwinakerk. Wat mij betreft hoort daar bij dat je belangstelling toont voor de plaats waarin je leeft, voor de geschiedenis en voor de problemen die om een oplossing vragen.
  Mijn werk is om te vertellen over God die de wereld zo heeft liefgehad. Hoe kunnen we dan als christenen afzijdig blijven? Zeker in de gemeentepolitiek kun je laten zien hoe we ons dienstbaar willen opstellen voor de samenleving.