Onze kandidaat nr.11 Erik Pluym

Erik Pluym ChristenUnie Bestvrijdag 02 maart 2018

Ik ben 60 jaar, getrouwd en heb twee zoons. Mijn overtuiging is dat we allemaal met elkaar verbonden zijn en dat we afhankelijk zijn van elkaar en de natuur. Iedereen moet daarom zijn stem kunnen laten horen en zijn of haar specifieke rol kunnen vervullen in het leven. Helaas wordt niet ieders stem even duidelijk gehoord. 
De heersende mening en het geluid van de luidruchtigste en sterkste prevaleren. Degenen die te zwak zijn om hun stem te laten horen worden steeds meer naar de marge gedrukt. Ouderen, jonge kinderen, minderheden, mensen die moeten vechten om hun hoofd boven water te kunnen houden hebben geen of weinig stem en ook de natuur heeft geen stem of is slechts moeilijk hoorbaar net als onze innerlijke stem die ons richting en zingeving wil geven. 
Samen en met al onze kwaliteiten kunnen we werken aan een rechtvaardige wereld waarin iedereen zich gehoord en gezien voelt. De CU werkt voor mijn gevoel het meest  vanuit deze gedachte. Alleen ga je misschien (tijdelijk even) snel maar samen kom je het verst.  

« Terug