Maandoverzicht januari 2018

Portret Aaldert van der Vlieswoensdag 31 januari 2018

31 januari
In Waalre een bijeenkomst van de MRE, Metropool Regio Eindhoven. Eensgezind wordt een doorstart gemaakt, tot zichtbare opluchting van sommigen.

29 januari
De gebruikelijke raadsavond.

26 januari
De Raad op bezoek bij de Aldi. Zij hebben naast een winkel ook een omvangrijk distributiecentrum. Onderdeel van de kennismaking is de wens van Aldi om haar vestiging in het centrum te verplaatsen en de visie van de raad daarop.

25 januari
Vanavond met allen die op de CU-lijst staan in buurthuis De Vlinderhei de aftrap gehouden voor de komende verkiezingen. Een sterk ‘We gaan ervoor!’ gevoel geeft voldoende energie voor de komende weken.

24 januari
Enkele uren bijgepraat met ons burgerlid Wouter Bondt en de CU-aanpak voor de verkiezingen besproken. Formaat en aantal posters, advertenties en daarmee gemoeide kosten. Die inhaalslag was nodig omdat Wouter enkele maanden in Afghanistan heeft doorgebracht. Vanaf nu alle hens aan dek.

23 januari
Met het bestuur van CU Brabant de strategie en middelen voor de komende verkiezingen besproken. Evenals de in de kieswet vereiste formaliteiten.

22 januari
Aan het begin van de avond overleg tussen Burgemeester en lijsttrekkers en de  spelregels nog eens doorgenomen voor de komende verkiezingen. Vervolgens een raadsavond waarbij Metropoolregio en De Vleut als poort voor het Groene Woud centraal staat.

20 januari
Samen met de burgerleden Astrid Pourchez en Johan Rijndorp naar Den Bosch voor het raadsledencongres. Een leerzame dag maar helaas geen andere Bestse gezichten gezien.

18 januari
’s-Middags woon ik de 1e vergadering van de nieuwe jeugdraad bij. Hun educatieve raadsuitje naar Amsterdam  is wat duurder uitgevallen en er moet wat geld bij. Tsjaaa!
’s-Avonds fractievergadering.

17 januari
Aan de Sint Oedenrodeseweg ben ik, same met Rob Vader van de PvdA,  te gast bij buurtbewoners. Zij maken zich zorgen over hun woongenot als een mogelijke commerciele activiteit doorgang vindt.

15 januari
We beginnen de avond met de Auditcommissie die toezicht houdt op de financien. Een broodje vervangt de warme maaltijd.De samenwerking tussen commissie en ambtenaren is de afgelopen 4 jaar verbeterd. Ook is in goed overleg een andere externe accountant gekozen. Vervolgens een raadsavond over het Sociaal Domein. De belangstelling is groot en divers.
Namens de CU zittten onze burgerleden Astrid en Johan aan tafel. Prima.

10 januari
We vergaderen als CU Eindhoven, helmond en Best met het Brabantse bestuur.
De nodige formaliteiten voor de komende verkiezingen maar ook de vraag ‘wat hebben we te besteden’ staan op de agenda.

6 januari
Het gemeentebestuur houdt haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie dit keer rond de muziekkiosk op het Dorpsplein. Een leuk idee, waarbij volgend jaar het worstebroodje wellicht door een glaasje Gluhwein kan worden vervangen.

4 januari
Onze 1e fractievergadering in het nieuwe jaar. We kijken om en blikken vooruit.

3 januari 2018
Te gast bij Omroep Best in hun studio in Cultuurspoor. Ze houden voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezing met alle lijsttrekkerss een interview.

« Terug