Aaldert van der Vlies draagt stokje over

Foto afscheid Aaldert .jpg
6F1A4453(5) astrid.jpg
Door Astrid Pourchez-Schuil op 18 oktober 2019 om 13:56

Aaldert van der Vlies draagt stokje over

Scheidende CU-voorzitter Aaldert van der Vlies draagt het spreekwoordelijke stokje over aan diens opvolger Wouter Bondt.

Maandag 7 oktober jl. had (ex)-fractievoorzitter Aaldert van der Vlies van de ChristenUnie al officieel afscheid genomen tijdens de raadsvergadering. Donderdag 10 oktober jl. volgde het afscheid in de vorm van een kleine feestelijke bijeenkomst in Prinsenhof.

Het liefst was Aaldert in al zijn bescheidenheid met stille trom vertrokken, maar daar kon de resterende CU-fractie toch niet mee instemmen. Immers, Aaldert die de ChristenUnie gedurende de afgelopen 6 jaar met enorme passie en gedrevenheid op de Bestse politieke kaart heeft gezet, verdiende het om op een passende wijze in het zonnetje te worden gezet.
Het afscheid dat bijgewoond werd door de fractie en enkele leden van de ChristenUnie alsmede een afvaardiging van de Eindhovense fractie van de ChristenUnie, werd een informeel gezellig samenzijn, waarin de kleine formele omlijsting uiteraard niet ontbrak.
Zo opende Aalderts opvolger Wouter Bondt, de avond met een kort officieel dankwoord richting de scheidende voorzitter. Ook Magchiel Nieuwlaat, secretaris van het bestuur van de ChristenUnie Oost Brabant, hield een kort woordje waarin hij nog even stilstond bij wat Aaldert heeft betekend voor de ChristenUnie en de Bestse politiek.
Aansluitend werden d.m.v. een kleine kennisquiz wat politieke en persoonlijke feiten en feitjes belicht. Aaldert mocht zelf de juiste antwoorden geven, en voorzag deze op zijn eigen kenmerkende, welbespraakte wijze vaak nog van wat extra, en met humor doorspekte, wetenswaardigheden.
Hierna konden de gasten onder het genot van een drankje nog even gezellig nakletsen.
Al met al danken wij als CU-fractie Aaldert nogmaals voor alles wat hij betekend heeft voor de partij en de Bestse politiek. Wij wensen hem en zijn vrouw Ria nog vele fijne en gelukkige jaren toe, waarin hij hopelijk toekomt aan alle leuke plannen en activiteiten die hij ongetwijfeld nog op stapel heeft staan.
 
Koers
Nu Aaldert het stokje overgedragen heeft aan Wouter, krijgt deze laatste niet alleen de taak om de uitgezette koers te waarborgen, maar ook om de fractie die nu nog uit 3 personen bestaat, enthousiast te houden en liefst weer te laten groeien.

Daarom is de fractie op zoek naar enthousiaste Bestenaren die, net als de ChristenUnie, een groot sociaal hart en een nuchtere kijk op de samenleving hebben, en zich maatschappelijk betrokken voelen.
Heb je geen politieke ambities maar heb je expertise op een vakgebied dat het partijprogramma kan helpen en ondersteunen? Ook dan kun je van grote waarde zijn voor onze fractie. Mocht je meer informatie willen, stuur dan een mailtje naar: wbondt@gmail.com.

Deel dit bericht