Berichten geschreven door Wouter Bondt

 1. aanzicht Wilhelminadorp.jpg
  6F1A4439(3) wouter.jpg
  Door Wouter Bondt op 20 december 2021

  Nota parkeernormen, wat kunnen we hiermee?

  In de laatste raadsvergadering van 2021 ging het onder andere over de nota Parkeernormen. Met deze normen geeft de raad de kaders aan m.b.t. hoeveel parkeerplaatsen er moeten komen wanneer er iets nieuws gebouwd wordt. Als we in de toekomst meer ruimte willen voor duurzame mobiliteitsoplossingen, zoals deelauto’s, beter openbaar vervoer etc. dan kunnen we hier als raad sturing aan geven door deze parkeernormen aan te passen. Er zijn dan namelijk minder parkeerplaatsen nodig.

  Lees meer over "Nota parkeernormen, wat kunnen we hiermee?"
 2. gemeentehuis en bestwijzer.jpg
  6F1A4439(3) wouter.jpg
  Door Wouter Bondt op 19 juli 2021

  Het nieuwe gemeentehuis weer een stapje dichterbij

  Maandag 12 juli was de laatste raadsvergadering voor het zomerreces. Het nieuwe gemeentehuis stond op de agenda. Het besluit is genomen om de plannen voor een nieuw gemeentehuis op de plek naast de Zeeman verder uit te werken. De ChristenUnie heeft ook vóór dit voorstel gestemd.

  Lees meer over "Het nieuwe gemeentehuis weer een stapje dichterbij"
 3. foto Sameena.jpg
  6F1A4439(3) wouter.jpg
  Door Wouter Bondt op 6 juli 2021

  ChristenUnie blijft aandacht vragen voor mensenhandel

  Al diverse jaren vraagt de ChristenUnie  aandacht voor mensenhandel. Ook bij de behandeling van de kaderbrief 2022 op 28 juni jongstleden heeft de ChristenUnie Best hier wederom aandacht voor gevraagd. Vorig jaar lag de nadruk op de arbeidsmigranten en hun woon- en werksituatie en onze gastvrijheid in Best. Dit jaar was de komst van ultrarunner Sameena v/d Mijden door Best reden om het onderwerp ‘gedwongen prostitutie’ meer te benadrukken.

  Lees meer over "ChristenUnie blijft aandacht vragen voor mensenhandel"
 4. wouter raadsvergadering maart 2021.png
  6F1A4439(3) wouter.jpg
  Door Wouter Bondt op 15 maart 2021

  Vragen over status aanvragen zonnevelden

  Maandag 15 maart was de eerste raadsvergadering van 2021. De vergadering was in het Heerbeeck College, waar er genoeg ruimte is om fysiek bij elkaar te zijn met inachtneming van de corona maatregelen. Een verademing om weer een keer fysiek bij elkaar te zijn.

  Lees meer over "Vragen over status aanvragen zonnevelden"
 5. promo politiek actief met jose - kopie_Moment.jpg
  6F1A4439(3) wouter.jpg
  Door Wouter Bondt op 29 januari 2021

  Word jij ook politiek actief?

  Met het vertrek van Astrid is er een plek vrijgekomen voor een burgerraadslid in onze fractie. Heb je interesse of wil je eerst weten wat het raadswerk inhoudt? Volg dan de cursus 'Politiek actief' van de gemeente Best. 

  Lees meer over "Word jij ook politiek actief?"
 6. kerst2020.jpg
  6F1A4439(3) wouter.jpg
  Door Wouter Bondt op 21 december 2020

  Kerstreces

  De feestdagen staan voor de deur, het einde van 2020 nadert. Een moment van terugblikken en vooruitkijken. Zo ook voor de fractie van de ChristenUnie Best. We kijken terug op een roerig jaar, waarin Corona ons leven domineerde. 

  Lees meer over "Kerstreces"
 7. kioskbanner
  6F1A4439(3) wouter.jpg
  Door Wouter Bondt op 27 november 2020

  Huishoudboekje gemeente Best 2021

  Maandag 9 november heeft de gemeenteraad de begroting voor 2021 besproken: waaraan geeft de gemeente in 2021 haar geld uit? Het is een bijzondere tijd. Corona beheerst ons leven en dat vraagt om een andere kijk op  het huishoudboekje van de gemeente Best.

  Lees meer over "Huishoudboekje gemeente Best 2021"
 8. alaparade 2.jpg
  6F1A4439(3) wouter.jpg
  Door Wouter Bondt op 4 oktober 2020

  Alaparada, een feestje met een zure nasmaak

  Enkel verliezers

  Ruim een jaar na het feestweekend Alaparada is het dossier voor de gemeenteraad gesloten. Het financieel tekort wat is ontstaan, wordt niet door de gemeente Best gecompenseerd. Ook de ChristenUnie heeft vóór het raadsbesluit gestemd.

  Lees meer over "Alaparada, een feestje met een zure nasmaak"
 9. aspergeveld.jpg
  6F1A4439(3) wouter.jpg
  Door Wouter Bondt op 5 juli 2020

  Kaderbrief 2021: motie arbeidsmigranten

  Bij de behandeling van de kaderbrief 2021 heeft de ChristenUnie aandacht gevraagd voor de (veelal) schrijnende situatie van de arbeidsmigranten. Naast problemen met huisvesting (veel migranten bij elkaar zonder (veel) privacy tegen relatief hoge huur) weten arbeidsmigranten vaak ook onvoldoende wat hun rechten en plichten zijn als werknemer in Nederland. Voor Nederland zijn de arbeidsmigranten erg belangrijk, omdat Nederlanders dit werk niet willen doen.

  Lees meer over "Kaderbrief 2021: motie arbeidsmigranten"