Blogs per label

 1. Lunterse vlag.jpg
  CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
  Door Fractie Ede op 21 oktober 2020

  Help onze horeca en bestel!

  Veel ondernemers gaan door een zware tijd heen. De horeca kunnen we met zijn allen gemakkelijk een handje helpen. Bestel, haal af of laat bezorgen. Alleen als we onze ondernemers steunen kunnen zij deze periode overleven.

  Zie hier een overzicht voor alle mogelijkheden in de gemeente Ede https://www.bezoek-ede.nl/dichtbij-ede/support-your-locals

  Lees meer over "Help onze horeca en bestel!"

  Labels: ,

 2. 20201021 Cora Otter vraagt om gratis mondkapjes voor minima.jpg
  Cora Otter SRGB-12 72dpi.jpg
  Door Cora Otter op 21 oktober 2020

  ChristenUnie vraagt college gratis mondkapjes te verstrekken aan minima

  Sinds de persconferentie van dinsdag 13 oktober jl. zijn de corona-maatregelen flink aangescherpt. Eén van de maatregelen is het dringend advies voor het dragen van een mondkapje in publieke binnenruimtes. Het gaat om alle mensen vanaf 13 jaar en om niet-medische gezichtsbescherming. Raadslid Cora Otter: "De kosten van mondkapjes kunnen in de praktijk best oplopen. Of mensen nu wasbare- of wegwerpexemplaren gebruiken, in beide gevallen kan het een flinke hap uit het weekbudget betekenen als je moet leven van een minimuminkomen. In gezinnen waar weinig geld is, zijn de kosten van mondkapjes dan ook al snel te veel. De ChristenUnie vindt dat iedereen veilig deel moet kunnen nemen aan de maatschappij. Mondkapjes zijn daar nu een onderdeel van. Daarom vraag ik het college om gratis mondkapjes te verstrekken aan minima".

  Lees meer over "ChristenUnie vraagt college gratis mondkapjes te verstrekken aan minima"
 3. 20131016 Opening studentenwoningen KennisCampus - 1
  7. Niek van den Brink
  Door Niek van den Brink op 15 oktober 2020

  Verkamering van gezinswoningen: studenten zijn het probleem niet

  Raadslid Niek van den Brink blikt tijdens de behandeling van dit onderwerp terug op zijn eigen studententijd: “13 jaar geleden kwam ik te wonen in een drive-in woning in Veldhuizen. Ik woonde met 3 andere studenten en tevens vrienden in een huis die we huurden van een huisjesmelker. Precies deze situatie gaan we nu moeilijker maken met voorliggend voorstel. Verkamering wordt vergunningsplichtig.”  Lees hier de bijdrage van Niek terug.

  Lees meer over "Verkamering van gezinswoningen: studenten zijn het probleem niet"
 4. 20201010 Persfoto Dirjanne van Drongelen - bijgesneden - ©️ Marieke van der Heide.jpg
  CU-Logo-Ede-RGB-SocialMediaPF.jpg
  Door Fractie Ede op 9 oktober 2020

  Dirjanne van Drongelen op kandidatenlijst ChristenUnie

  Dirjanne van Drongelen uit Ede is door het Landelijk Bestuur van de ChristenUnie op een 10e plaats gezet op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021. Momenteel is van Drongelen gemeenteraadslid in Ede en projectcoördinator bij Stichting Netwerk Dien je Stad in Ede, maar staat nu voor het eerst ook op de landelijke kieslijst. 

  Lees meer over "Dirjanne van Drongelen op kandidatenlijst ChristenUnie"
 5. 20200507 Dak- en thuislozen.jpg
  5. Dirjanne van Drongelen
  Door Dirjanne van Drongelen op 8 oktober 2020

  ChristenUnie pleit voor extra opvang voor daklozen

  Dat er in Ede mensen in bossen, portieken en garages slapen is niet nieuw. Vorig jaar lukte het om voor een deel van deze mensen opvang te regelen. De zogeheten noodopvang werd eind december gestart op het terrein van het Sociaal Pension van het Leger des Heils. In eerste instantie voor vier maanden, door het uitbreken van de coronacrisis uiteindelijk tot 1 augustus 2020. Met het sluiten van de noodopvang nam het aantal daklozen weer toe. Dirjanne van Drongelen: "Er moet dus nu snel extra opvang geregeld worden."

  Lees meer over "ChristenUnie pleit voor extra opvang voor daklozen"
 6. Coronatijd 1.jpg
  8. Sandra Kooij
  Door Sandra Kooij op 8 oktober 2020

  Mondelinge vragen n.a.v. artikel ‘Lockdown leidt in Ede tot veel overlast'

  De lockdown, die tussen maart en juli plaatsvond, heeft in Nederland, en ook in Ede, geleid tot onbedoelde neveneffecten. Een effect wordt duidelijk in een krantenartikel in de Gelderlander van 14 september jl. onder de kop ‘Lockdown leidt in Ede tot veel overlast van jongeren, burenruzies en onderlinge irritaties’.Gemeente en politie kregen veel meldingen van overlast binnen. De Coronamaatregelen zijn moeilijk, ook jongeren die juist ruimte en vrijheid nodig hebben om zich te ontwikkelen. Verveling kan dan al gauw tot overlast leiden. Raadslid Sandra Kooij-van Roekel greep het vragenuurtje aan om het college te bevragen of we n.a.v. deze conclusies leringen trekken voor een eventuele 2e lockdown.

  Lees meer over "Mondelinge vragen n.a.v. artikel ‘Lockdown leidt in Ede tot veel overlast'"
 7. 20191007 Week van de toegankelijkheid.jpg
  Cora Otter SRGB-12 72dpi.jpg
  Door Cora Otter op 7 oktober 2020

  'Week van de Toegankelijkheid'

  Iedereen moet zo goed mogelijk mee kunnen doen in de gemeente Ede. Ook als je bijvoorbeeld een lichamelijke of verstandelijke beperking hebt. Om daar aandacht aan te geven, is het deze week ‘de Week van de Toegankelijkheid’ (5-9 oktober). Raadslid Cora Otter: “‘Iedereen telt mee’ is een principieel uitgangspunt voor de ChristenUnie. Daarom hebben we een aantal jaar geleden het thema ‘toegankelijkheid’ op de politieke agenda gezet".

  Lees meer over "'Week van de Toegankelijkheid'"
 8. Waardig ouder worden 1
  5. Dirjanne van Drongelen 7. Niek van den Brink
  Door Dirjanne van Drongelen, Niek van den Brink op 6 oktober 2020

  Het ouderenproject in Wageningen, ook een idee voor Ede?

  De raadsleden Dirjanne van Drongelen en Niek van den Brink lieten zich afgelopen maandag informeren over het Ouderenproject van ‘De Woonstichting’ in Wageningen. Met het ouderenproject biedt 'De Woonstichting' huurders van 65+ de mogelijkheid om te verhuizen van een grote woning naar een passende seniorenwoning, met behoud de huidige huurprijs. Bevordert dit project de doorstroming en geeft het ouderen meer woonplezier? Is een dergelijk project ook interessant voor Ede?

  Lees meer over "Het ouderenproject in Wageningen, ook een idee voor Ede?"
 9. alaparade 2.jpg
  6F1A4439(3) wouter.jpg
  Door Wouter Bondt op 4 oktober 2020

  Alaparade, een feestje met een zure nasmaak

  Enkel verliezers

  Ruim een jaar na het feestweekend Alaparada is het dossier voor de gemeenteraad gesloten. Het financieel tekort wat is ontstaan, wordt niet door de gemeente Best gecompenseerd. Ook de ChristenUnie heeft vóór het raadsbesluit gestemd.

  Lees meer over "Alaparade, een feestje met een zure nasmaak"
 10. Startup.jpg
  4. Daan Weststrate
  Door Daan Weststrate op 2 oktober 2020

  ChristenUnie reageert op startnotitie m.b.t. uitbreiding BT Kievietsmeent II

  In het bestuursakkoord staat: ‘We rollen de rode loper uit voor circulaire ondernemers en initiatieven die op eigen kracht duurzaam resultaten bereiken’. De ChristenUnie is van mening dat economische ontwikkeling geen doel op zich is, maar staat ten dienste van de samenleving. Normaal gesproken staat de ChristenUnie niet direct te juichen bij uitbreiding van bedrijventerrein. Maar in deze startnotitie staat een mooi initiatief.

  Lees meer over "ChristenUnie reageert op startnotitie m.b.t. uitbreiding BT Kievietsmeent II"