Houd het mooie buitengebied van Best in stand

foto buitengebied.JPG
6F1A4424(1) jose.jpg
Door José van Zandwijk op 30 september 2022 om 14:02

Houd het mooie buitengebied van Best in stand

Het raadswerk is weer volop begonnen. Op maandag 26 september was de eerste raadsvergadering na het zomerreces. Op de agenda stond o.a. het Bestemmingsplan Buitengebied. Niet zomaar een besluit. Hier heeft jaren werk in gezeten voor veel mensen. Niet alleen vanuit het gemeentehuis, maar ook regelmatig buiten, zoals op bezoek bij bewoners van het buitengebied en lopend en studerend in dit mooie deel van Best. Een enorme klus en na de benodigde toelichting in eerdere sessies stond de raad van Best unaniem achter het besluit.

Is iedereen nu tevreden? Nee, waarschijnlijk niet. In het betoog van Wouter gaf hij de wethouder mee om bij ingang van het bestemmingsplan niet direct op de ‘handhavingsstoel’ te gaan zitten. Maar eerst in een goed gesprek met de desbetreffende bewoner(s) te gaan. Om samen te kijken wat wel en niet mag en waar – in creativiteit – een goede oplossing gevonden kan worden. 

Kortom, het bestemmingsplan inclusief de toezicht en handhaving hierop, maar ook maatwerk waar mogelijk. Dit alles met maar één doel voor ogen: houd het mooie buitengebied van Best in stand!