Terugblik 2022 en een kleine doorkijk naar 2023

2023.jpg
6F1A4439(3) wouter.jpg
Door Wouter Bondt op 5 januari 2023 om 13:48

Terugblik 2022 en een kleine doorkijk naar 2023

Allereerst willen we iedereen een gezegend 2023 wensen!

Een bewogen jaar, zo kunnen we 2022 wel samenvatten. Het was het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen; altijd een druk jaar. Vóór de verkiezingen moesten nog tal van onderwerpen behandeld worden, aangezien er na de verkiezingen een paar maanden geen inhoudelijke raadsvergaderingen zouden zijn. Daarnaast natuurlijk de campagne, met als resultaat dat we (yes!) onze zetel hebben behouden. En dankbaar dat we met een volle fractie weer aan de slag konden. 

Na de verkiezingen was het allesbehalve achterover leunen. Een gezamenlijk beleidsakkoord moest worden geschreven in verschillende commissies. Dat leverde ook de nodige druk op. Toen alles was afgerond waren ondertussen de onderwerpen weer opgestapeld en mochten we weer de inhoud in.

We zijn dankbaar dat we in al die onderwerpen, in al die vergaderingen en overleggen het christelijke geluid mogen laten horen. Nee, we staan niet met een open bijbel onze betogen te houden. Maar we willen wel vanuit Gods Woord leven en dus ook politiek bedrijven. In het fractieoverleg, ongeveer twee keer per maand, staan we bewust stil bij het wel en wee van elkaar. We lezen samen uit de bijbel en bidden met elkaar. In alle onrust in de wereld en in elkaars leven staan we even stil. In een jaar waarin we als fractie ook privé veel hebben meegemaakt erg waardevol. Luisteren naar elkaar en naar wat God zegt in Zijn Woord en gebed. 

Zo willen we ook het komende jaar in gaan. Er staat ons van alles te wachten. Uiteraard gaat het in 2023 veel over woningbouw. Woningbouw in o.a. het stationsgebied en de Boomgaard zullen nog wat discussie vragen. Daarnaast zien we uit naar de oplevering van (een gedeelte) van de Aarlesche Erven. Naast woningbouw zijn andere belangrijke thema’s de Omgevingswet, energie & klimaat, armoede, zorg en de bereikbaarheid van onze regio. Concreet speelt bij dit laatste thema de parkeerhub die ASML wil aanleggen in het buitengebied van Best.

We gaan biddend voorwaarts. We bidden voor een dorp waar het fijn leven en wonen is. Waar iedereen naar elkaar omkijkt en waar liefde voor individualisme komt. Waar iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid pakt en waar rijk voor arm wil zorgen.

Wil je hierover meedenken of ons fractieoverleg af en toe bezoeken? Neem gerust contact met ons op. Je bent van harte welkom.